Enguany com tots molt bé sabeu és especial i diferent, amb canvis i adaptacions. La MONTSERRAT A PEU és una
tradició de més de 40 anys de La Salle Catalunya. Una marxa que iniciem des de diferents punts de
Catalunya per trobar-nos tots i totes dalt de la muntanya de Montserrat.
Però aquest any no ho podrem fer com fa 42 anys que la fem, així que com diu el lema de la Salle d'aquest
curs, "Imagina" hi hem posat imaginació, creativitat i moltes ganes! Per això us proposem una pujada diferent...
Som Cleanplan, un grup de treball de 4t d'ESO que estem duent a terme un projecte en l'àmbit
d'aprenentatge i servei (Faig) juntament amb la fundació Emys. Davant la preocupació per la problemàtica que vivim dia a dia amb el medi ambient, hem organitzat un concurs de fotografia per tal de conscienciar com a més gent millor. La finalitat del concurs és reivindicar les condicions actuals del nostre planeta, del nostre entorn. Esperem que les fotografies causin un impacte en la població i que mostrin la degradació mediambiental que estem afavorint amb les nostres accions.
La data límit és el 24 d'abril del 2020.
Aquest és el nostre blog on hi ha totes les bases del concurs.
Recomanem que llegiu el punt 4. Concurs i Premis / Mecànica de participació i obtenció de premis.
El passat mes de desembre vam estar fent grues de paper per a col·laborar amb La Marató de TV3. Però sabíeu que tot això ve d'una antiga llegenda japonesa que diu que a qualsevol persona que faci 1000 grues de paper li serà concedit un desig?
Tot seguit us ho expliquem:
"Les mil grues d’origami (papiroflexia en japonès) es van convertir en un símbol de la pau a causa de la història de Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia produïda per la radiació de la bomba atòmica que va caure damunt Hiroshima. Després del consell de la seva amiga Chizuko, i mentre estava a l’hospital, va decidir que faria 1.000 grues de paper. Va pensar que el seu desig no seria només per a curar-se, sinó també per a que tot el món pogués viure en pau, sense guerres. Sadako no va poder superar la malaltia i tampoc va acabar de fer totes les grues (va haver de parar quan portava 644). Però, Chizuko i molts altres amics van arribar a fer les 1.000 grues, que d’aquesta manera, es van convertir en un símbol de la pau a tot el món".