dilluns, 13 de maig del 2013

1r dia de FESTES LA SALLE


Comencem avui la setmana lasal·liana. Al llarg d'aquesta setmana Coneixerem una miqueta més sobre la vida de Sant Joan Baptista de La Salle.

Sant Joan Baptista de La Salle va néixer el 1651 a Reims, una ciutat de França que és molt famosa per ser la capital del xampany. El seu pare, Lluís de la Salle, treballava per al rei portant els comptes del regne. La seva mare Niolasa Möet, pertanyia a una família de grans agricultors (dedicats al vi fonamentalment). Era el més gran de set germans, i com a tal va exercir com un germà responsable dels seus germans en diversos moments de la seva vida.

Ja sent petit dedicava temps a cuidar-se dels seus germans, a jugar amb ells. Més tard va saber convertir-se en aquest germà més gran que sabia aconsellar als seus germans, orientar-los en els moments de dificultat. Probablement, aquestes experiències el van ajudar a l'hora de fundar els Germans de les Escoles Cristianes. Des de la seva pròpia experiència va entendre el que significa ser "germà més gran" dels nens.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada