divendres, 18 de març del 2016

La volta al món en 40 dies (QUARESMA ESO)

Europa



Avui ens parem a EUROPA:

Uns 123 milions de persones a Europa es troben actualment en risc de pobresa o exclusió, cosa que representa una quarta part de la població total. Segons Oxfam Intermón, des del 2009 fins al 2013, als 27 països que llavors integraven la UE el nombre de persones que passaven privacions materials severes ha augmentat 7,5 milions. Els col·lectius amb més pobresa son: dones un 16%, joves un 32% i nens un 40%. 

A Europa es dona una realitat molt contradictòria:

Concentració de la riquesa i abús de poder. Com a conseqüència d’això, augmenta la desigualtat econòmica. Els més rics acumulen encara més riquesa i més capacitat d’influència. “Aquest cercle viciós de concentració de la riquesa, abús de poder i abandonament de la ciutadania repercuteix negativament en el creixement econòmic, l’estabilitat social i la democràcia, així com en l’exclusió i la pobresa”, adverteix l’ONG Mans Unides...


OBSERVA:

En el nostre món hi ha molta misèria. Però, Déu ha estimat tant al món que ha vingut a fer-se un més de nosaltres... La Quaresma és un temps especial per descobrir i ser més conscients de les necessitats de moltes persones. És temps d’ajuda. L’almoina és la ajuda, la comprensió i l’estima que pots donar als que ho necessiten.

Podem veure i comentar el següent vídeo, l’actitud d’un jove sense demanar res a canvi:





REFLEXIÓ FINAL

Ara ve la Setmana Santa. Els dies en que recordem:
l’últim sopar de Jesús amb els seus deixebles, la seva mort
... I sobretot la SEVA RESURRECCIÓ!

Dedica algunes estones a pensar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada