dilluns, 1 d’octubre del 2012

El caçador d'estrelles

Michel era un nen que residia en un orfanat on no rebia cap mostra d'afecte, però tot i així era un nen molt feliç perquè comptava amb una amiga inseparable; Eri. Ella era tot el que tenia.

Tots els matins sonava una campana perquè s'aixequessin, però aquell dia Eri havia entrat en un son molt profund: el seu cor havia deixat de funcionar tot i que ningú sabia perquè.

Michel va remoure cel i terra amb l'esperança de trobar algun metge, infermera, curandero,... a algú que pogués curar a la seva Eri.

Ja esgotat i sense esperances tornava cap a l'orfanat quan una pidolaire, en veure'l tan trist, es va oferir a ajudar-lo i li va dir:

-L'Eri té el cor malalt per la falta d'amor que ha sofert des de que la van abandonar. Per curar-la s'ha de teixir un cor ple d'estrelles. Has de trobar a nou persones que representin una classe d'amor diferent i retallar una estrella de la roba de cadascun d'ells sense que se n'adonin. Quan les tinguis jo et teixiré amb elles un cor ple d'estrelles.
Quan tinguis el cor encara faltarà una estrella secreta, la número deu, que serà la que et permetrà que les altres tinguin poder, però l'hauràs de descobrir tu mateix.

Michel, que degut a les seves circumstàncies no era expert en temes d'amor, amb molt d'esforç va acabar trobant les nou estrelles:

I. El secret de l'amor romàntic:
   Si no t'enamores de la vida, la vida no s'enamorarà de tu.

II. El secret de l'amor de llarga durada:
    L'amor és una conquesta constant.

III. El secret de l'amor als fills:
     Els fills són mestres espirituals que et permeten créixer més enllà de tu.

IV. El secret de l'amor als amics:
      Els amics són la família espiritual que escollim pel viatge de la vida.

V. El secret de l'amor als animals:
     Els animals ens ensenyen a ser humans.

VI. El secret de l'amor a la natura:
      L'Univers sencer es troba present en aquest full de paper.

VII. El secret de l'amor als llibres:
       El savi no es reconeix per tot el que sap sinó per tot el que estima.

VIII. El secret de l'amor a la vida:
         La qualitat d'un cor no resideix en l'amor que pot donar a un, sinó en quants hi caben en ell.

IX. El secret de l'amor a un mateix:
      No importa el que ets, sinó el que pots arribar a ser.

La pidolaire li va teixir el cor ple d'estrelles i Michel se'n va anar cap a l'hospital pensant en l'estrella que encara li faltava. Quan va arribar, li va donar el cor a l'Eri i de seguida va comprendre quina era l'estrella número deu, per la qual cosa va acostar-se a l'orella de la seva amiga i li va dir:

-T'estimo Eri.

El secret últim de l'amor és que hi ha qui fa però no diu i hi ha qui diu però que no fa. Per estimar s'ha de fer i dir. Els batecs del cor mai són silenciosos.

Finalment l'Eri va despertar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada