dijous, 15 de gener del 2015

DENIP, Malala


La Malala Yousafzai va nèixer a Mingora, Pakistan, el dia 12 de juliol de l'any 1997. És una estudiant, activista i bloguera pakistanesa. Aquest any ha resultat guanyadora del Premi Nobel de la Pau, sent la persona més jove guardonada amb aquest premi en qualsevol categoria.

La Malala ha estat víctima de la violència dels Talibans, ha estat víctima del terratrèmol de l’any 2011 i desplaçada interna (PDI) d'ACNUR com a conseqüència de la guerra civil del govern del pakistan amb els Talibans.

És una ferma defensora dels drets de les dones a la vall del riu Swat (Nord de Pakistan), on el règim talibà ha prohibit l'escolarització de les nenes. Amb 13 anys, Malala va començar a escriure un blog per la BBC sota el pseudònim de "Gul Makai", explicant la seva vida sota el règim talibà. 

El 9 d'octubre de l’any 2012, ella va ser víctima d'un atemptat perpetrat per un talibà el qual, després d'abordar l'autobús escolar on ella viatjava, li va disparar en diverses ocasions amb una pistola, ferint-la al crani i al coll. Juntament amb ella, també van ser ferides dues companyes seves.


Aquest atemptat fou condemnat a nivell internacional i Malala va rebre el suport de milers de persones.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada